Talak 4 (adet görmeyen kadınlar)

Nurettin… Kuran ayetlerini tek tek değerlendiremezsin Taha 114, Kıyamet 16-17-18-19 ayetleri bunu açıkça ortaya koyuyor. Kuran: “BENİ ANLAMAK VE AYETLERİMDEN HÜKÜM ÇIKARMAK İÇİN AYETLERIMIN TAMAMLANMASINI BEKLE” diyor. Ayrıca Kuran her detayı vermiştir. Kadın bir anormallikten dolayı adet görmüyorsa bunun iddeti nasıl olacak, bunu da belirtmesi gerekirdi. ayette “henüz” diye bir ifade olsa haklısın diyecem ama öyle bir kelime olmaması, Kuran’a göre evlilikte “rüşt” ve “rıza” aranması ile ilgili ayetler nedeniyle bu iddian geçersiz.

Yumurtalıklarında problem olan veya “Amenorrhea” hastalığına sahip kadınlar adet görmezler. Eğer bunlarla ilgili ayette detay atlanmış olsaydı bu kadınların boşanması, tekrar evlenmesi mümkün olamayacaktı. Ayet her şeyi detaylı olarak açıklıyor. Miras ile ilgili borç alıp vermeyle ilgili ayetlere bak, her detay düşünülmüş. Bu da bu şekilde detaylandırılmış bir ayet.
Enam 114: Şimdi de Allah size kitabı, içinde her şey İNCEDEN İNCEYE açıklanmış olarak göndermişken Allah’tan başkasını mı hakem isteyeceğim?
Hud 1: Elif, Lam, Ra. Bu, hikmet sahibi ve her şeyden haberdar olan Allah tarafından ayetleri sağlamlaştırılmış,sonra da AYRINTILI olarak açıklanmış bir Kitaptır.

Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın